Binnenkort verkrijgbaar: de nieuwe Hyundai i20 17 september 2020

De vernieuwde Hyundai i20 is alweer de derde generatie van de i20. Met zijn verleidelijke design en excellente technologie is de nieuwe Hyundai i20 gemaakt om op te vallen. Zowel van binnen én van buiten. Lees hier alles over dit sportieve nieuwe model. Vanaf begin november verkrijgbaar in onze showroom!

Sensuous Sportiness Design

De Hyundai i20 is ontworpen volgens de nieuwe designtaal van Hyundai, genaamd Sensuous Sportiness. De i20 is het eerste Hyundai-model in Europa dat volgens deze ontwerpfilosofie is ontworpen. Met dit nieuwe design wilt Hyundai de toekomstige modellen een compleet nieuwe uitstraling meegegeven.

Nieuwe Hyundai i20

Sportieve uitstraling

En dat is zeker gelukt voor de Hyundai i20; het model is voorzien van een sportieve voor-en achterbumper, een stoere grille en een stijlvolle karakterlijn langs de zijkant van de auto. De vernieuwde V-vormige verlichting benadrukt de breedte van de auto. De breedte is 3 cm toegenomen vergeleken met zijn voorganger, en de daklijn is 2,4 cm verlaagd voor een zelfverzekerde houding. Aan de achterzijde worden de verlichtingsunits aan elkaar verbonden door een reflecterende strip. Ook is de nieuwe i20 voorzien van stoere, nieuw ontworpen 17-inch lichtmetalen wielen.

Verkrijgbaar in nieuwe kleuren

Hou je van Sleek Silver? Of toch liever Tomato Red? De Hyundai i20 wordt geleverd in tien carrosseriekleuren, waaronder vier nieuwe: Intense Blue, Aurora Gray, Aqua Turquoise en Brass. Optioneel is een tweekleurige carrosserie met het dak in Phantom Black. De carrosseriekleuren zijn:

• Intense Blue (nieuw)
  • Aurora Gray (nieuw)
  • Polar White
  • Sleek Silver
  • Phantom Black
  • Dragon Red
  • Aqua Turquoise (nieuw)
  • Brass (nieuw)
  • Tomato Red
  • Slate Blue
  • Phantom Black (dak)

Interieur

Niet alleen de buitenkant is opvallend, ook de binnenkant mag er zijn. Dankzij de toegenomen breedte biedt de nieuwe Hyundai i20 meer ruimte voor inzittenden. De inhoud van de bagageruimte is gegroeid met 25 liter in vergelijking tot zijn voorganger; je kunt hier maar liefst 351 liter in kwijt!

Verkrijgbaar met 10,25-inch beeldschermen

De vernieuwde i20 is binnenkort leverbaar met twee 10,25-inch beeldschermen voor het digitale instrumentencluster en de touchscreen van het ‘infotainmentsysteem’. In de middenconsole bevindt zich -optioneel- een draadloze oplader om je smartphone op te laden.

Android Auto & Apple CarPlay

Daarnaast bevat de nieuwe Hyundai i20 Android Auto en Apple CarPlay zodat je draadloos je smartphone kunt verbinden en muziek-, telefoon- en app-functies op het grote scherm kan bedienen. Hyundai levert tegen bijbetaling een uitgebreid audiosysteem van Bose met maar liefst zeven luidsprekers.

Altijd verbonden met Hyundai Bluelink

De nieuwe Hyundai i20 is voorzien van Hyundai Bluelink dat een breed scala aan connectiviteitsdiensten biedt, waaronder op afstand bedienbare voertuigfuncties via de smartphone-app. Wil je meer weten over Hyundai Bluelink? Wij schreven laatst nog een blog over deze handige app.

i20 bij Hyundai Ridderkerk

Veiligheid op zijn best

De i20 maakt ook stappen op veiligheidsgebied. Het Hyundai SmartSense-veiligheidspakket bevat nieuwe functies, waaronder het verbeterde Forward Collision-Avoidance Assist (FCA). Dit systeem herkent niet alleen voertuigen, maar ook voetgangers en fietsers.

Smart Cruise Control

Ook nieuw is Smart Cruise Control, dat gebruikmaakt van het navigatiesysteem van de Hyundai i20 om te anticiperen op een naderende bocht of een recht stuk op de snelweg door de snelheid aan te passen voor extra veiligheid.

Beter zicht

Ook verbeteren de lagere schouderlijn en het extra ruitje achter de achterste portieren het zicht voor de bestuurder in vergelijking met de vorige generatie i20.

Nieuwe motoren

De Hyundai i20 is leverbaar met keuze uit twee benzinemotoren. De sterkste krachtbron is de 1.0 T-GDi-benzinemotor met 74 kW (100 pk) en 48-volt mild-hybrid-technologie. Dit zorgt voor 3 tot 4 procent minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot, wat uiteraard beter is voor het milieu. De nieuwe Hyundai is oom 4 procent lager in gewicht dan zijn voorganger, wat zorgt voor lagere CO2 waarden.

De versie met mild-hybrid-technologie is er in combinatie met een 7-traps automaat of met de nieuw ontwikkelde handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze iMT (wat staat voor Intelligent Manual Transmission) ontkoppelt de motor van de transmissie als de bestuurder het gaspedaal loslaat, wat zorgt voor extra brandstofbesparing.

De basisversie van de nieuwe Hyundai i20 wordt aangedreven door een 1.2 viercilinder MPI-benzinemotor met 62 kW (84 pk) in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Binnenkort verkrijgbaar bij Hyundai Ridderkerk!

Met de toonaangevende connectiviteitsfuncties en het meest uitgebreide veiligheidspakket in zijn segment zet de vernieuwde Hyundai i20 de norm in de klasse van de compacte middenklassers. De nieuwe i20 zal verkrijgbaar zijn vanaf €17.895. Dit betreft de i20 in de rijk uitgeruste basisuitvoering i-Motion. Vanaf november verkrijgbaar bij Hyundai Ridderkerk. Houd voor actuele updates onze Facebook of Instagram in de gaten.

HomeNieuwsBinnenkort verkrijgbaar: de nieuwe Hyundai i20