Uw Hyundai dealer voor Ridderkerk en omgeving.
Hyundai Ridderkerk B.V.

Laat de winter je niet aan banden leggen

Veel Nederlanders blijven ’s winters gewoon op zomerbanden rijden. Nu zijn onze winters misschien niet meer zo streng als vroeger, maar het is óók in zachte winters zónder sneeuw verstandig om op winterbanden te rijden. Winterbanden verhogen namelijk je veiligheid en zijn speciaal ontwikkeld voor optimale grip en een kortere remweg op een koude, natte weg. Dat is al bij temperaturen van 7 graden Celsius en lager het geval.

DE 5 BELANGRIJKSTE REDENEN OM TE KIEZEN VOOR WINTERBANDEN:

  • Het profiel en een speciale rubbersamenstelling van winterbanden zorgt voor een optimale grip op gladde en natte wegen.
  • Winterbanden verkorten de remweg tot wel de helft t.o.v. zomerbanden, een belangrijke veiligheidswinst.
  • Door het speciale profiel heb je ook in bochten een betere wegligging.
  • Onder winterse omstandigheden zijn winterbanden in een aantal landen verplicht, waaronder Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk.
  • De groeven in een winterband kunnen meer water afvoeren dan die van een zomerband. Bij plensbuien en veel water op de weg is de kans op aquaplaning daardoor veel kleiner. Ook in de herfst bieden winterbanden dus al meer veiligheid.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij weten precies welke winterbanden geschikt zijn voor jouw Hyundai en kunnen je er alles over vertellen.

Maak een afspraak
HomeWerkplaatsactiesLaat de winter je niet aan banden leggen